Левски: Номинираме Михайлов, не подкрепяме подпомагания от цска-софия Пенев

Левски: Номинираме Михайлов, не подкрепяме подпомагания от цска-софия Пенев

Ръководството на Левски публикува официално обръщение до медиите, в което обявява, че издига кандидатурата на Борислав Михайлов на предстоящия конгрес на БФС. Шефовете на "сините" отново се заядоха с ЦСКА-София, като написаха името на "червените" за пореден път с малки букви. Освен това 26-кратните шампиони на България обявиха, че именно клубът на Гриша Ганчев е зад кандидатурата на Любослав Пенев.

Интересен факт е, че доскорошният шеф на “Герена” Николай Илиев, който ще атакува в тандем с Любо Пенев президентския пост на Борислав Михайлов в Бояна, беше категоричен, че Левски ще ги подкрепи.

Ето позицията на "сините":

"Уважаеми дами и господа,
В изминалия месец в публичното пространство вече активно се водят кампании, свързани с избора на президент на Българския футболен съюз. Изборът привидно е сведен до двама кандидати и е поляризиран в публичното пространство до това дали да има промяна в българския футбол или не.
Пресконференция на Борислав Михайлов след заседанието на изпълкома на БФС@@@
Съвсем скоро, без да е потърсен дори разговор с нашия клуб, представител на един от кандидатстващите екипи заяви, че е сигурен, че ПФК Левски ще подкрепи тях. След въвличането на клуба в груби спекулации, ние бяхме изправени пред избора дали да заемем пасивна позиция или за разлика от почти всички останали ясно да заявим какво е виждането на клуба ни.

Промени в българския футбол са необходими. Нашият клуб през изминалия и настоящия сезон нееднократно се е обръщал към БФС по различни проблеми, а в медийното пространство темата е достатъчно широко дискутирана. Предстоящият избор на президент на БФС не е сведен до това. За нас е свързан с няколко кратки въпроса – Кой? Какво? Защо? и Как?
Любослав Пенев и екипът му с пресконференция за предстоящия конгрес@@@
Ние бяхме изправени пред дилема. Дали да подкрепим подпомагания от цска-софия г-н Любослав Пенев, който идва с обещания за независимост, избягване на конфликт на интереси и гръмки общи думи за промяна, изразени дори в нов формат на шампионата? Или да подкрепим г-н Борислав Михайлов и без да сриваме всичко да основи, да предложим и насърчим всички български клубове заедно да положим усилия и отговорно да утвърждаваме и развиваме българския футбол на национално и международно ниво?

Управителният съвет на ПФК Левски реши да номинира г-н Борислав Михайлов за президент на БФС и да застане на страната на клубовете, които ясно и явно искат да водят разговор за бъдещето на българския футбол".


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички