Кормие: Ще защитавам златния си пояс в полу-тежката категория!

Кормие: Ще защитавам златния си пояс в полу-тежката категория!

Шампионът в двете най-тежки категории на UFC – Даниъл Кормие ще остане само с една титла съвсем скоро. Въпреки уверенията от президента на организацията – Дейна Уайт, Кормие продължава да вярва, че той ще защитава своята титла в полу-тежката дивизия.

Олимпийският състезател по борба има насрочен двубой за титлата в тежката категория на организацията на 3 ноември срещу Дерик Люис. Тяхната битка ще е основна за файт картата на UFC 230.

Междувременно, бившият шампион Джон Джоунс се завръща в октагона за дългоочаквания реванш между него и Александър Густафсон. 15-месечната забрана за участия в ММА битки, наложена на "Кокала" поради случай на злоупотреба с допинг изтече.Боят между двамата топ атлети е насрочен за 29 декември в UFC 232, а мястото - Лас Вегас, Невада.

Матчмейкърите в UFC обявиха, че щом започне битката между Густафсон и Джоунс, Даниъл вече няма да държи златния пояс в категорията. Въпреки тези убедителни думи, капитанът на A.K.A. продължава да счита, че той ще защитава титлата на полу-тежката дивизия в UFC.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти