Германия с два антирекорда при загубата от Холандия

Германия с два антирекорда при загубата от Холандия

Тежката загуба с 0:3 от Холандия не само влоши още повече резултатите на Германия през тази година, но и донесе два антирекорда в историята на тима.

Маншафта за първи път не успява да отбележи гол в три поредни турнирни срещи. Серията започна на Мондиал 2018 при поражението с 0:2 от Южна Корея и продължи в Лигата на нациите, където освен в снощния мач, германците се провалиха в опитите си да се разпишат и във вратата на световния шампион Франция при нулевото равенство между двата отбора през септември.

Също така, Германия изравни друго свое негативно постижение. Едва за трети път в историята си Бундестима записва пет загуби в рамките на една календарна година. Предишните два случая са през далечните 1956 г. и 1985 г. През 2018 г. световният шампион от Мондиал 2014  падна не само от Южна Корея и Холандия, но също и от Мексико (0:1), Австрия (1:2) и Бразилия (0:1). До края на годината на тима му предстоят още два мача от Лигата на нациите - гостуване на Франция и домакинство на Холандия. Така Германия може да подобри този антирекорд при поне едно поражение в двете срещи.

Още от Футбол свят

Виж всички