Норвежците си намериха оправдение за загубата от България - в Източна Европа се играело смешно

Норвежците си намериха оправдение за загубата от България - в Източна Европа се играело смешно

Норвежките национали си намериха оправдание за загубата с 0:1 от България в мач от Група 3 на Лига “С” в турнира Лигата на нациите.

Ховард Нордвейт обвини Иван Горанов в симулация, която е довела до червения картон на скандинавеца в края на мача.

“Дори не го докоснах с бутоните по лицето. Отидох при него и го попитах добре ли е, а той каза: “Всичко е Окей”. Щеше да приеме моята подадена ръка и да се изправи, но тогава дойдоха неговите съотборници и му казаха да лъже, да се държи с ръце за лицето. Видях как реферът се приближава и държи жълтия картон, но след театъра на българите бързо смени мнението си и ме изгони“, оплака се 28-годишният бранител.

“Мога да оправдая подобно поведение на българите. Сигурно, ако водехме с 1:0 в Осло на „Улевал“, и ние щеше да лежим по терена и да бавим времето. Дори и аз бих препоръчал на свой съотборник да остане на земята и да се превива. Знаехме, че съперникът е добър в провокациите и въпреки това се поддадохме”, оправда се Нордвейт.

“Така се играе футбол в Източна Европа. Отстрани е смешно, тъй като те падаха при всеки допир и прекараха доста време на земята. Съдията се справи добре в опитите си да изправя българите бързо от терена. След като поведоха в резултата, съперниците ни постоянно бавеха времето. Гадно е, грозно е, но това е част от играта“, призна Мохамед Елионуси.

Нападателят Джошуа Кинг пък обяви, че българските футболисти са били по-добри в психологически план на терена. Според него нашите играчи са се възползвали от всяка възможност, за да симулират по-тежки нарушения.

"Постоянно викаха при допир и падаха на терена. Така спечелиха мача. С Георги Костадинов имахме лек спор на терена и разменихме остри думи. Тогава се обърнах и го пернах в стомаха. Той обаче подскочи като малко дете“, разкри футболистът на Борнемут.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти