Льов и Лаам обединяват сили в борба за домакинство на Евро 2024

Льов и Лаам обединяват сили в борба за домакинство на Евро 2024
Селекционерът на германския национален отбор по футбол Йоахим Льов и капитанът от Световното първенство през 2014 година в Бразилия Филип Лаам обединяват сили, за да не бъде допуснат нов провал на страната на футболното поле. На 27 септември ще бъде представен окончателния вариант на кандидатурата на Германия за домакин на Европейското първенство през 2024-а година, а двамата ще бъдат на подиума като част от щаба на комитета.
Германците ще гостуват в квартирата на УЕФА в Нион и ще направят презентация на кандидатурата си пред ръководителите на Европейския футбол. След това се очаква да бъде обявена и датата, на която 17-те члена на изпълнителния комитет на УЕФА ще направят своя избор. Очертава се конкурент на Германия да бъде Турция, която опитва вече за трети път да приеме шампионата. Германският футболен съюз до момента е направил всичко, което е необходимо за да бъде успешна нашата кандидатура. Не мога да се закълна, че ще спечелим Евро 2024, но ще бъда много щастлив, ако това се случи. Вече видяхме какво ни даде Световното през 2006-а и сме наясно колко важно ще бъде това домакинство за германския футбол, заяви Льов. Разбира се, УЕФА ще направи своя избор. Селекционерът говори по темата часове преди мача на Германия срещу Франция в турнира Лига на нациите.
Снощи пък беше дадена галавечеря за футболистите, които са печелили европйейските титли през 1972-а, 1980-а и 1996-а година. Спомням си много добре турнира през 2006-а година и какво означаваше за всеки един обикновен човек да има такова първенство буквално пред прага си, добави Лам, който за момента се очертава да бъде промотиран като най-важния посланик на кандидатурата на Германия. Той трябва да стане и председател на организационния комитет, ако Германия получи домакинството. Льов не беше особено щастлив от критиките, които отправи Лам към начина на работа и подготовката на отбора за Световното първенство в Русия. В интерес на истината, критиките дойдоха след провала, но явно има намесен друг влиятелен човек, който лобира за вкарването на Лам в екипа на кандидатурата. Вероятно става дума за Карл-Хайнц Румениге- силният човек в Байерн (Мюнхен), който преди няколко месеца подсказа на хората от федерацията, че е добре да намерят пост за Лам. Малко без да бъде питан, президентът на ГФС Райнхард Гриндел призова да не се правят негативни конотации във връзка с неясните и нерегламентирани плащания за полученото домакинство на Мондиал 2006- проблем, който засега много и Франц Бекенбауер, а и все още не е напълно решен.
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички