От Рома обясниха за провала, заканиха се да съдят Бордо

От Рома обясниха за провала, заканиха се да съдят Бордо

Спортният директор на Рома Рамон Мончи обясни какво точно се е случило през последните два дни, че първо клубът обяви споразумение с Бордо за трансфера на Малком, но после футболистът подписа с Барселона. “Вълците” бяха предложили 37 млн. евро, което беше прието от жирондинците, но след това от “Камп Ноу” долетя оферта за 41 млн. евро. От Рим обясниха, че и самият играч е виновен за провала на сделката. Сега те обмислят да заведат дело.

“Много съжалявам за случилото се - обърна се Мончи към тифозите на Рома. - Вярхваме, че сме сключили договорка с Бордо, а на по-късен етап дори предложихме повече. Президентът Палота се съгласи да излезем дори с по-добра оферта, но когато всичко се превърна в нещо като аукцион, решихме да се откажем. Ако някой иска да дойде в Рома, това е страхотно, но ако има такива, които не го желаят, то и ние не ги искаме.”

“Искам да уверя феновете ни, че продължаваме да се трудим и да търсим класен футболист, който да е от нивото на Малком или дори по-добър от него, а освен това да иска да бъде част от Рома.”

“В един момент в преговорите бяхме готови да надскочим офертата и на Барса, а от Бордо ни казаха, че трябва да изпратим официално предложение. После обаче и агентите поискаха по-добри условия и в крайна сметка взехме решение да спрем”.

“В момента обмисляме да си търсим правата по съдебен път. Факт е, че нямаше нищо подписано, но пък пазим редица съобщения между мениджърите и президента на Бордо”.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти