Барса обяви привличането на 40-милионния бразилец

Барса обяви привличането на 40-милионния бразилец
Ръководството на Барселона оповести договорка с Бордо за привличането на Малком, похвалиха се от “Камп Ноу”. Трябва да отбележим, че преди по-малко от 24 часа Рома пусна подобно официално съобщение, но се оказа, че 21-годишният бразилец няма да лети за Италия и се насочва към Каталуня.
От Кан Барса обявиха официално трансферна сума, която ще платят: 41 млн. евро плюс 1 млн. бонуси. Тя е с около пет милиона евро по-висока от предното споразумение на жирондинците - с Рома. Малком ще пристигне в Барселона тази вечер и в 21,00 часа наше време ще позира до емблемата на "синьо-червените" на "Камп Ноу".
Той ще парафира договор до лятото на 2023 година. Преди това утре ще премине медицински изследвания, след което ще замине за Щатите, където барселонци ще изиграят първите си контролни срещи.
По-силният крак на Малком е левият, но предпочитаният от него фланг е десният. Бразилецът има прекрасен усет за шутове от дистанция и умения да се врязва към наказателното поле на съперника, пише в официалния сайт на испанския шампион.
Освен с прекрасните си технически способности през миналия Малком стана популярен и със симулация за дузпа (видеото по-горе).

Още от Футбол свят

Виж всички