Пламен Константинов: Бразилия и на табла да я биеш е престижно

Пламен Константинов: Бразилия и на табла да я биеш е престижно

Селекционерът на България Пламен Константинов не скри емоциите си след победата над олимпийските шампиони от Бразилия с 3:2 във Варна.

23 България - Бразилия 3:2

"Най-хубавото е, че отборът си върна увереността, че може да се бори с всеки и, че завършваме домашната кампания с такъв позитив, защото бяхме точно на обратната страна след софийския турнир. Но в крайна сметка поздравления за момчетата, че намериха сили да преодолеят напрежението, което беше се натрупало, и да покажат наистина, че този отбор може да играе добър волейбол. Една победа срещу Бразилия е победа. Бразилия и на табла да я биеш е престижно, така че по-хубаво от това не можеше да завършим", заяви Пламен Константинов.

"Не само центровете, а и тези, които влязоха, а и всички помогнаха. Доста по-позитивно влизане от квадрата имаше днес отколкото, ако погледнем първия мач тук или дори първия турнир. Пак ви казвам, хубава е тази победа - Бразилия си е Бразилия, но трябва да се научим да играем по-добре мачовете, които са задължителни. Там ни е по-тежко. Срещу Бразилия се играе по-леко от психологическа гледна точка, не казвам игрова. Трябва да се научим да си вземаме мачовете, които са наши. Това ни е малко по-голяма слабост, но нека да оставим слабостите сега. Днес трябва да завършим позитивно", сподели още селекционерът на България.

Последвайте канала ни в

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти