Наказаха близки на Хабиб Нурмагомедов и Конър Макгрегър за мелето в Лас Вегас

Наказаха близки на Хабиб Нурмагомедов и Конър Макгрегър за мелето в Лас Вегас
Атлетическата комисия към щата Невада (NSAC)

в САЩ наложи първите наказания след масовия бой след битката между Конър Макгрегър и Хабиб Нурмагомедов на UFC 229 на 7 октомври в Лас Вегас.

Тогава дегестанският боец спечели на ринга, а след това прескочи въжетата и даде началото на меле с участието на хора от щаба на съперника си и зрители от публиката.

27 Хабиб Нурмагомедов задуши Конър Макгрегър на UFC 229

Заради баталните сцени след мача трима души са временно със спрени права. Това са руските бойци от ММА Зубайра Тухугов и Абубакар Нурмагомедов. Същата санкция е наложена на Дилън Данис – треньорът на Конър Макгрегър. Наказанията важат до края на разследването. Очаква се следващото разглеждане на случая да се проведе през декември или януари. Още след мача Нурмагомедов и Макгрегър получиха забрана за участие в мачове до 10 декември.

Тухугов също е боец от боевете на UFC. Негов мач срещу Артьом Лобов, който трябваше да се проведе на 27 октомври, беше отменен. Абубакар Нурмагомедов е братовчед на Хабиб Нурмагомедов и участва в битки под егидата на Професионалната бойцова лига (PFL).

Според Каролин Байтман, представляваща окръжната прокуратура на заседанието на Комисията, Дилън Данис е обвинен в провокации и показване на неприлични жестове.

“Според видеозаписите, непосредствено след края на основната битка, Дилън Данис, секундант на Конър Макгрегър, започва да отправя жестове с ръце към Хабиб Нурмагомедов да отиде при него, след което Нурмагомедов прескача клетката и двамата си разменят удари. Когато охраната успява да ги раздали, Данис продължава да ръкомаха и да показва неприлични жестове, показвайки среден пръст”, разказа Бейтман.

Що се отнася до Абубакар Нурмагомедов и Зубаира Тухугов, те са обвинени, че без разрешение са влезли в клетката и са се сбили с Конър Макгрегър. Още двама членове от екипа на Нурмагомедов, Еседула Емиргараев и Ризван Магомедов бяха изключени от дневния ред на дисциплинарното заседание поради липса на доказателства.

От своя страна председателят на Атлетическата комисия Антъни Марлен заяви, че представители на NSAC редовно комуникират както с Нурмагомедов, така и с Макгрегър и очакват двамата бойци, както и членове на техните екипи, да присъстват на насрочената дисциплинарна среща на 10 декември, след което ще бъдат обявени окончателните наказания срещу всички обвиняеми по делото. В същото време Марлен не изключи, че страните могат да постигнат споразумение и да сключат сделка със прокуратурата, като разрешат този въпрос по-рано.

“Ако не постигнат споразумение с главния прокурор, те трябва лично да присъстват на дисциплинарната среща. Няма да обсъждаме това по телефона. Ако постигнат се разберат с прокуратурата, можем да отменим заседанието.“, обясни председателят на NSAC.

27 Хабиб Нурмагомедов задуши Конър Макгрегър на UFC 229

Хабиб Нурмагомедов е шампион на UFC в леката категория и от месец април до момента защитава успешно титлата си. През кариерата си до момента той има 27 мача, в които записа само победи. Заради началото на масовото меле в публиката на срещата с Макгрегър, руският боец може да бъде лишен от титлата си.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти