Доминик Парис продължава да изумява в Бормио

Доминик Парис продължава да изумява в Бормио

Невероятното представяне на Доминик Парис в скоростните дисциплини продължава! Италианецът дублира успеха си от вчерашния гигантски слалом в Бормио с триумф и в спускането. Така той вече има 13 победи в тази дисциплина и в това отношение е лидер сред действащите състезатели.

Той закова хронометрите на 1:49.56 с агресивното си каране по пистата, оставяйки зад себе си с 0.08 секунди сензационно финиширалия на втора позиция Урс Криенбюел от Швейцария, който стартира с номер 25.

Друг швейцарец - Беат Фойц - отново не се добра до победата, но продължава да бъде изключително постоянен, намирайки пак място на подиума. Той изостана само с 0.26 секунди от темпото на победителя.

На четвърто място се пласира Александър Омод Килде с изоставане от 0.73 секунди, но и отлични оставени впечатления. Топ 10 допълниха Матиас Майер, Ниелс Хинтерман, Йоан Кларе, Адриен Тео, Максенс Мусатон и Винсент Крийхмайер.

С 13 победи вече на сметката си в спускането Парис изпревари Кристиан Гедина и Дидие Кюш на седма позиция във вечната класация по този показател. Следващите му “мишени” са Аксел Лунд Свиндал и Михаел Валхофер с по 14. Също така 30-годишният италианец има четири победи в Бормио, с което изпревари досегашния лидер Валхофер (3), а и стана първият скиор в историята с три поредни успеха на пистата в италианския зимен център.

Фойц все още очаква десетата си победа в спускането, като за последно спечели на 7 декември в Бийвър Крийк, а и не можа да стане първият швейцарец с два поредни успеха в дисциплината. Той обаче е невероятен с постоянството си - в 14 от последните 16 старта се е изкачвал на подиума. Единственият швейцарец с победа в спускането в Бормио остава Дидие Дефаго на 29 декември 2011 година.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти