Доминик Парис зарадва Италия с първо място в Бормио (видео)

Доминик Парис зарадва Италия с първо място в Бормио (видео)

Италианецът Доминик Парис спечели спускането в Бормио от Световната купа по ски-алпийски дисциплини. 30-годишният Парис даде време 1:49.56 минута. Той бе по-бърз с 39 стотни от секундата от швейцареца Беат Фойц, а трети се нареди австриецът Матиас Майер, останал на 42 стотни от първото място. Интересното е, че нямаше друг състезател с по-малко от секунда изоставане от победителя днес.

За Парис това е първа победа за сезона в Световната купа и общо 17-а в кариерата му. Италианецът има вече 13 победи в дисциплината спускане. Парис е и първият в скиор-алпиец историята с три поредни победи на пистата "Стелвио".

Утре предстои ново спускане, а в неделя ще се проведе комбинация.


В генералното класиране за Световната купа лидер продължава да е специалистът в техничните дисциплини Хенрик Кристоферсен (Норвегия) с 379 точки, а Доминик Парис е втори, само с 30 точки по-малко. В подреждането следват Александър Аамод Килде (Норвегия) с 344 точки, Матиас Майер (Австрия) с 317 и Винсент Крихмайер (Австрия) с 312.

В класирането за малката Световна купа в спускането води Беат Фойц с 240 точки, пред Парис с 204 и германеца Томас Дресен с 141.

ВИЖТЕ ПЪЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ТУК!
ГЕНЕРАЛНОТО КЛАСИРАНЕ ЗА СВЕТОВНАТА КУПА!
КЛАСИРАНЕ В СПУСКАНЕТО!

Още от Зимни спортове

Виж всички