В САЩ разчитат на Камелия Дунавска за олимпийска квота

В САЩ разчитат на Камелия Дунавска за олимпийска квота

Вече втора седмица едно от Златните момичета на Нешка Робева - Камелия Дунавска, е в Чикаго. Световната и европейска шампионка с ансамбъла, помага на американския отбор да се класира за олимпийските игри в Токио.

"За първи път съм в Чикаго и много ми харесва. Колегите са толкова гостоприемни. Освен това, са ми приятелки от дълги години. С тях работим и се виждаме по състезанията. Дойдох да направя композиции на момичетата за новия сезон. Надявам се, да съм свършила добра работа", казва Камелия Дунавска.

Родният специалист се опитва да оптимизира съчетанието на ансамбъла на САЩ, за да имат по-голям шанс да се класират за олимпийските игри в Токио през 2020 г.

Камелия Дунавска е в Чикаго по покана на Маргарита Мамзина. През 2016 г. рускинята влиза в историята като треньора, класирал за първи път ансамбъла на Съединените щати на най-важното спортно събитие.

"Познавам работата на Камелия от много, много години. Наблюдавала съм нейните отбори. Мечтаех един ден да работя с нея. Накрая тази мечта се сбъдна. Тя е един от най-добрите хореографи и треньори на ансамблите в света", не крие вълнението си тя.

Родната школа е на почит отвъд океана. Най-успешният клуб по художествена гимнастика на територията на САЩ е основан от бивши гимнастички на Беларус и България. В момента той се ръководи от Наталия Климоук.

"Българската техника и стил в художествената гимнастика е една от най-добрите в света. Изпитваме истинско удоволствие да работим с български треньори. При нас винаги са добре дошли Адриана и Камелия Дунавски. Тази година поканихме Камелия да работи с ансамбъла", разказа тя.

За последно Камелия Дунавска бе селекционер на националния отбор на Турция.

btvnovinite.bg

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти