Ансамбълът по художествена гимнастика е отборът на годината

Ансамбълът на България по художествена гимнастика бе избран за отбор на годината за трети пореден път. Грациите получиха наградата си на церемонията по връчването на наградите за "Спортист на годината" в “Асикс Арена”, където тази вечер ще бъдат отличени най-добрите родни състезатели през 2019 година.

През 2019 година ансамбълът ни в състав Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова спечели бронзовите медали в многобоя и сребро на топки на Световното първенство по художествена гимнастика в Баку. Момичетата от ансамбъла имаха много отличия и в различни състезания от Световната купа.

"Изключително сме щастливи и се радваме, че успяхме да изпълним желанието ни да станем отново отбор на годината. Следващата ще бъде още по-важна за нас, защото е олимпийска. Пожелаваме си и на нас, и на всички останали български спортисти, да бъдем успешни догодина", казаха момичетата от ансамбъла след награждаването.
Съперници на ансамбъла бяха ПФК "Лудогорец" (Футбол), ВК "Марица" Пловдив (Волейбол), Национален отбор, юноши до 17 г. (Волейбол) и Национален отбор, жени до 20 г. (Баскетбол).

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти