Християн Стоянов: Наградите олицетворяват моя труд

Спортист №1 на България с увдреждания за 2019 година и носителя приза “Спортен талант” на “Еврофутбол” Християн Стоянов изрази задоволство от призовете, които получи след изключително силната за него година. Габровецът спечели световната титла на 1500 метра за хора с уврежания в Дубай с европейски рекорд и рекорд на шампионатите.

81 Церемония "Спортист на годината 2019"

“Доволен съм, наградите олицетворяват труда, който съм положил през годината и имам уважението на всички, за да продължавам да следвам това, което правя. Мотивацията се намира много лесно - веднага когато започнеш да правиш нещо, то ти се получава. Трудна е първата стъпка - направи ли се първата стъпка, от там нататък намираш мотивация в самия себе си”, каза Стоянов след церемонията за “Спортист на годината”.

Той коментира и как върви подготовката му за новия сезон: “Мисля, че подготовката за новия сезон върви по план - здрав съм, тренирам нормално. Това е планът, продължаваме така. Няма място за почивни дни - на Бъдни вечер и Коледа дори ще тренирам по два пъти, защото това е нашата работа и нямаме място за почивки.
За 2020-а не си пожелавам медал, не си пожелавам първо място от Параолимпиадата, пожелавам си да направя това, за което ще се подготвям през цялата следваща година и за това, което съм се готвил през целия си живот. Надявам се да бъда удовлетворен.”

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти