Гледай на живо

Венци Стефанов за шансовете на Славия срещу ЦСКА - София за Купата

Скъсаха от критики Цветан Соколов в Русия

Скъсаха от критики Цветан Соколов в Русия

Националът Цветан Соколов отнесе сериозни критики за играта си в новия си руски клуб Зенит (Казан) от началото на сезона.

Една от най-авторитетните медии пишещи за волейбол в Русия ”БИЗНЕС Online” не спести пропуските на родни диагонал най-вече за представянето му на световното клубно първенство в Бетим (Бразилия).
Зенит спечели бронзовите медали на клубния Мондиал, но показа слаба игра срещу силните отбори. Загуби на 2 пъти от бразилския Сада Крузейро с 0:3, и един път победи бъдещия шампион Кучине Лубе (Чивитанова) с 3:2, но това стана след като загуби катастрофално първия гейм с 12:25, а след това Фернандо Де Джорджи пусна в игра всичките си резерви.
 

Колегата Алмаз Хаиров акцентира на това, че сервисът, който Цветан Соколов изпълнява е изключително неефективен.

“За атаката на българския диагонал няма никакви претенции, но в Бразилия той откровено се провали на сервис”, пише Алмаз Хаиров в

“Бизнес - Online”

 

.

Преди двубоя за бронзовите медали Цецо Соколов е изпълнил 36 сервиса, от които е сгрешил 19 и не е записал нито един ас.

В мача срещу бившия си италиански клуб Лубе българският диагонал сгреши 9 начални удара от 14 опита… В полуфинала срещу Сада Крузейро Соколов направи 6 грешки на начален удар от 9 изпълнени сервиса…

След последната среща срещу катарския Ал Райян българският диагонал подобри това, след като записа 3 аса от 12 изпълнени начален удара.

“Главната загадка за мен - защо от казанското летище в Бело Оризонте излетя един отбор, а в Бразилия пристигна друга. Над това трябва да помислим сериозно”, заяви старши треньорът на Зенит Алексей Вербов пред клубния сайт.

По информация на

”БИЗНЕС Online”

, Алексей Вербов има голям кредит на доверие и в казанския клуб няма да предприемат никакви промени заради резултатите на клубния Мондиал в Бразилия.

Последвайте канала ни в

Още от Волейбол

Виж всички