WBSC прие седем нови страни членки на III конгрес

WBSC прие седем нови страни членки на III конгрес

Световната конфедерация по бейзбол и софтбол (WBSC) прие седем нови страни членки по време на провелия се III конгрес на организацията в Сакай (Яп). Две от новоприетите държави развиват само бейзболното направление – Бермуда и Лаос, а останалите практикуват и мъжката, и женската дисциплина – Бангладеш, Бенин, Египет, Косово и Палестина.

Също така националната бейзболна федерация на Науру беше изключена по препоръка на местния олимпийски комитет заради липса на дейност. Така общият брой членуващи федерации в WBSC достигна 200, плюс 13 асоциирани страни членки.

Решенията бяха приети единодушно от делегатите в хотел "Агора Риджънси", които наброяваха 330 души, представляващи 138 национални организации от 97 държави. България беше представена от президента на софтболната федерация (БФС) и вицепрезидент на бейзболната (БФБ) Юрий Алкалай.

Сред гостуващите лектори на III конгрес на WBSC беше японската легенда на бейзбола Садахару О. 79-годишният ветеран е световен рекордьор с 868 хоумръна в професионалната си кариера, преминала изцяло с Йомиури Джайънтс в NPB (1959-1980).

Садахару О и Юрий Алкалай

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти