Димитър Каров и Данчо Лазаров със статуетки на волейболната гала в София (видео + галерия)

Димитър Каров и Данчо Лазаров със статуетки на волейболната гала в София (видео + галерия)

Месец преди да навърши 76 години легендата на българския волейбол Димитър Каров бе отличен от Европейската волейболна конфедерация (CEV) за цялостен принос и дълголетие. Доста тежката си статуетка най-добрият разпределител през 60-те и 70-те години, с над 500 мача за България, и бивш треньор на ЦСКА и първия ни тим, получи на Европейската волейболна галавечер в София. Заедно с него на сцената бяха отличени холандецът Бас ван де Гор, както и доскорошните звезди на Италия и Турция - Франческа Пичинини и Неслихан Демир.

20 Гала на европейския волейбол

След 20 години във Виена, а също в Италия, Русия и Унгария, елитът и ръководителите на волейбола на Стария континент се събраха за първи път в София на стилна церемония. Всички бяха възхитени от изпълнения на тъпанджии, но и други музикални модули.

20 Гала на европейския волейбол

Галата на CEV бе открита с песен от водещата и бивша националка на САЩ Нориша Кембъл. А след това кратък поздрав от президента на CEV Александър Боричич и на БфВолейбол Данчо Лазаров. Най-елегантни и ефирни с вечерните си рокли бяха Тина Граудина и Анастасия Кравченока, които получиха награда "Кралици на плажния волейбол".

20 Гала на европейския волейбол
Призове имаше и за двамата най-добри волейболисти на Европа тази година при мъжете и жените -  Урош Ковачевич и Тияна Бошкович.
За най-добър треньор на 2019 година пък бе отличен Слободан Ковач, който изведе Сърбия до титлата на Евроволей 2019 при мъжете през септември.
На финала на церемонията босът на CEV Александър Боричич връчи награда на президента на БФВ Данчо Лазаров за цялостен принос. Самият Лазаров пък отказа интервюта преди галата.
20 Гала на европейския волейбол

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти