Любо Ганев: Силвано Пранди ще води отбора на олимпийската квалификация (видео)

Волейболната легенда и вицепрезидент на БФВ Любо Ганев за пореден път потвърди, че Силвано Пранди ще води националния отбор на България на континенталната олимпийска квалификация за мъже през януари.

"Мисля, че много отдавна ви казахме, че Силвано Пранди е треньорът на отбора до олимпийската квалификация и ако я спечелим, за което се надяваме всички, ще остане да води отбора и на Олимпиадата. За това няма промяна и никога не е говорено, не знам откъде се пуска тази информация. Ние сме си решили, даже доколкото знам е даден някакъв разширен състав за квалификацията - 27-28-30 човека. Абсолютно всички боеспособни волейболисти, които могат да изнесат това състезание, тези пет тежки мача, които са във форма към момента, ще бъдат извикани. Това е ясно", заяви Любо Ганев пред медиите след края на жребия за Шампионската лига и Годишната галавечер на Европейската волейболна конфедерация (CEV) в София тази вечер.

"По принцип ние не сме му поставяли ултиматум на Силвано Пранди. Просто искахме да сме сигурни, че най-добрите състезатели ще бъдат извикани. А кой състезател да играе и кои точно 14 играчи да заминат, това естествено го решава треньорът и треньорският щаб. Федерацията не може да се меси в това. Пак повтарям - не сме поставяли ултиматум, просто искахме да бъдем сигурни, че най-добре подготвените играчи към момента ще бъдат там", повтори още веднъж волейболната легенда.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти