Отлагането на мачовете в Италия притесни шеф на Интер

Отлагането на мачовете в Италия притесни шеф на Интер

Директорът на Интер Джузепе Марота изрази своята тревога около масовото отлагане на мачовете в Серия “А” заради епидемията от коронавирус в Италия и по-конкретно късното вземане на решения от страна на местната лига.

“Решението беше взето преди няколко часа от местната лига, отменила пет мача, които трябваше да се изиграят при затворени врата. Това обаче стана много, много късно. Като гражданин знам, че се намираме в извънредна ситуация и затова е нормално да уважавам общественото здраве и неговото опазване. Като клуб обаче ние се изправихме пред внезапна смяна на начертаната посока. Вече се тревожа и гледам напред, защото ако наредбата за затворените публични места продължи поне до 8 март, аз се питам как ще се процедира при мачовете от следващата седмица като Аталанта - Лацио, Болоня - Ювентус и Интер - Сасуоло. Това са отбори с предстоящи европейски мачове, така че се намираме в много трудна ситуация. Ако решението е било взето този уикенд, то е трябвало да се помисли и за следващия кръг.

Ние от Интер поискахме спешна среща, за да се дискутират всички деликатни теми около ситуацията, включително да се осигури редовното и конкурентно провеждане на шампионата. Наистина не виждам друг изход освен да се отложат и мачовете от следващия кръг. Точно затова се налага да се срещнем извънредно възможно най-скоро. Не искам да причиня никакви спорове. Лигата взе това решение и го уважаваме, но то влияе върху доста срещи, включително и на Удинезе - Фиорентина, който беше отложен часове преди началото му. Можеше да се избегне вземането на решение в последния момент. Сега се безпокоя за бъдещето, тъй като не искам да се случи същото и другата седмица. Най-важното е да се уважат феновете и общественото здраве, но всичко останало можеше да се уреди много по-добре”, коментира Марота пред “Скай Спорт Италия”.

Още от Футбол свят

Виж всички