Тифозите на Аталанта дариха на болници парите от билетите си за мача в Испания

Тифозите на Аталанта дариха на болници парите от билетите си за мача в Испания
Запалянковци на Аталанта дариха 40 000 евро на болниците в Бергамо, които се нуждаят от средства в битката с епидемията от коронавирус, която завладява Италия. Това е сумата за билети, които тифозите щяха да платят за реванша срещу Валенсия от 1/8-финалите в Шампионската лига.


Мачът в Испания е днес, но на него няма да бъдат допускани фенове. Италианските привърженици получиха обратно парите за билетите си, но избраха веднага да ги дарят на клиничните заведения.

“Тази вечер трябваше да бъде една от най-хубавите в историята на Аталанта, но тази извънредна ситуация остави всичко друго на заден план. В този момент има герои, които денонощно се борят в ситуация на недостиг на средства, за да гарантират здравето на всички”, се казва в декларация на фракция “Курва Норд”.

Аталанта води с 4:1 и е фаворит за продължаване напред.
В същото време пристигането на халфа на Аталанта Руслан Малиновски в украинския национален отбор е голям въпрос, съобщават украинските медии. Поради епидемията от коронавирус, заради който вече бяха спрени всички масови събития в Италия до 3 април, Аталанта реши да не пуска футболистите си в лагерите на националните им отбори в следващата международна пауза.

Още от Футбол свят

Виж всички