Тити Папазов: Левски е най-обичаното нещо в тази държава (видео)

Левски е най-обичаното нещо в държавата. Това заяви старши треньорът на баскетболния Левски Лукойл Константин Папазов на днешното шествие на „синия“ клуб преди дербито с ЦСКА-София. Двата отбора излизат един срещу друг от 14:45 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

„Това, което се случва зад мен, е най-голямото доказателство какво представлява Левски за тази държава, колко значимо нещо е този клуб - естествено и другите спортове не трябва да ги оставяме настрана. Аз понеже съм непоправим оптимист, смятам, че този момент, който се появи, ни обедини всички, в трудностите хората се обединяват. Аз смятам, че днешната дата преди пет години беше значима за баскетболния клуб, беше спасена пак от тези хора - сега пет години по-късно Господ ни прати ново послание, защото формулата на управление, която беше до момента, беше със своето време, сега трябва да потърсим нов пътя на големите клубове като Байерн, Барселона, Реал – Левски за България е това, което е Реал и Барселона за Испания“, започна Тити.

„Големият капитал на Левски е тази огромна синя общност, която показа, че може много силно да обича -със сигурност в тези години действат с много мъка и страдание за загубени важни спортни битки, но те винаги ще са победители в битката за правдата и оцеляването на своя велик патрон. Моето категорично мнение е, че днешният ден голямата победа е тази синя общност, всички ще се радваме и на успех на футболния терен, но той е незначителен в сравнение с това, което синята общност ще постигне в бъдещето на този клуб. Вижте, в България се продава мъката, лошото, негативното, клюката - един проблем, който вероятно ще се окаже реален, със неплатени данъци на дадена компания - не може те по никакъв начин да са проблем за клуб с такава история. Съдбата на тези хора е дарила да бъдат представители на най-голямото лице на България – Васил Левски, и когато той е твой патрон, няма как да умреш“.

„Там където има силна любов, има и силна болка, каквато може да бъде тези 10 години без успехи, но там няма край. Историята ще напише след десет години, че това е денят, в който Левски е възкръснал. Левски е това, което виждате зад мен, Левски е най-обичаното нещо в държавата. Левски е най-голямата партия, не го казвам като конкуренция на управляващите, а като брой хора, които могат да тръгнат за някаква кауза. Левски е кауза, Левски е най-сладката болест – човек, когато е болен, мисли, че е нещо лошо, когато си болен от Левски, това е награда“, завърши той.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти