Холанд отрече обвиненията, че трансферът му в Ман Юнайтед се провалил от алчност

Холанд отрече обвиненията, че трансферът му в Ман Юнайтед се провалил от алчност

Новата звезда на Борусия (Дортмунд) Ерлинг Холанд категорично отрече твърденията, че не се е разбрал с Манчестър Юнайтед, тъй като англичаните не са се съгласили да изпълнят финансовите му условия. "Червените дяволи" бяха един от 12-те клуба, според агента Мино Райола, които са преговаряли с 19-годишния нападател през януари. Твърди се, че едно от условията, което клубът от "Олд Трафорд" не се е съгласил да изпълни, е за включването на освобождаваща клауза в неговия договор с клуба. Другото е за процент от евентуална бъдеща продажба на играча. Самият Холанд подписа четиригодишен договор с Борусия, а изборът му е бил продиктуван от това, че според него това е най-подходящият клуб за развитието му.

Запитан дали той и неговите представили са били твърде "алчни" в исканията си към Манчестър Юнайтед, и това е провалило трансфера му на "Олд Трафорд", Холанд отговори: "Не. Нека тези, които твърдят това, да го докажат. Или ще трябва да ми го обяснят, ако ме срещнат. Смешно е, че ме наричат алчен. Всичките ми близки знаят какъв човек съм. Когато сезонът приключи, започнахме да говорим с баща ми за бъдещето. По това време той изобщо не бе споменал Дортмунд. Тогава аз го попитах "Какво мислиш за този клуб? Би било хубаво да отида там". Той отговори "ще видим". Изведнъж това стана реална възможност и аз имах добро предчувствие. От моя страна всичко бе много лесно. Просто трябваше да намерим най-добрият възможен клуб за мен. Разбира се, Оле Гунар Солскяер изигра важна роля за постиженията ми, но решихме, че Борусия е най-добрият вариант за мен".

Холанд защити и действията на Мино Райола: "Той е най-добрият в света в това, с което се занимава. Най-добрият агент. Има много негативизъм към него и това вероятно се дължи на факта, че някои хора не го харесват заради голямата работа, която върши за своите клиенти. Той ни помогна много и е хубаво да имаш такъв човек около себе си."

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички