Райола скандализира отново: Трансферният пазар е театър, който аз създадох

Райола скандализира отново: Трансферният пазар е театър, който аз създадох

Популярният футболен агент Мино Райола е убеден, че той е най-важният играч на пазара и е с ключова роля за сегашната визия на трансферната лудост през януари и летните месеци. 52-годишният италианец, който има и нидерландско гражданство, представлява куп известни играчи и е известен с тлъстите комисионни, които прибира.

“Не искам да звуча арогантно, но смятам, че аз създадох трансферния пазар в настощия му вид - заяви Райола пред Sport/Voetbalmagazine. - Футболът се превърна в шоу. Пазарът е мое творение за тези 25 години, през които аз съм в играта. Говорим за гигантска индустрия, която аз оформих с това, че никога не си затварях устата и винаги се застъпвах за моите футболисти.”

“Когато стане 1 януари, е време за театър - продължи импресариото. - Сцената се вдига и представлението може да стартира. Но зад сцената главните актьори вече са репетирали от половин година. Ще ви дам за пример сделката за Ерлинг Холанд. Работих върху нея почти година. Говорих с много клубове, слушах техните планове, срещах с много хора и преговарях. Това е начинът, за да може след това Холанд да вземе добре обмислено решение.”

Според Football Leaks Райола си е договорил бонус до 49 млн. евро за трансфера на Пол Погба от Ювентус в Манчестър Юнайтед през 2016 г. “Не съм заплашвал никого от Юнайтед с пистолет, за да си върнат Погба”, отговори италианецът.

Той обвинява ФИФА, че не се грижи за защита на евентуален теч на данни, от какъвто пострада той, след като разследващи журналисти получиха достъп до документация. В тази документация фигурираха въпросните данни за солидни бонуси.  “Моите “приятели” от ФИФА не правят нищо по този въпрос, за да може така да се настрои общественото мнение срещу мен. Странно е, че се говори само за това колко аз съм взел. Но не чух ФИФА да съобщи, че Аякс получи 150 млн. евро за двама мои футболисти (б.р. - Матайс де Лихт и Френки де Йонг). В такъв случай се казва, че клубът се е справил страхотно”, продължи агентът.

Райола смята, че действащата трансферна система трябва да бъде прекратена, защото според него в момента сме свидетели на трафик на хора.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички