Президентът на Байерн за скъпите трансфери, ШЛ, Нойер и Мюлер

Президентът на Байерн за скъпите трансфери, ШЛ, Нойер и Мюлер

Новият президент на Байерн (Мюнхен) Херберт Хайнер даде интервю за неделното издание на “Билд”, в което засяга много интересни за феновете теми:

Достатъчни ли са за Байерн спечелените на домашна сцена трофеи?
Голямата цел на играчите и привържениците е Шампионската лига. Не може да се планира спечелването на тази купа, но пък през 2022 г. ние ще сме домакини на финала в турнира и бихме искали да триумфираме, ако е възможно.

Трябва ли Байерн да инвестира повече пари, за да постигне целите си?
Разбира се, че трябва да инвестираме, но в същото време наша цел е да даваме път и на момчета от школата. Джошуа Зиркзее, Леон Даяку, Оливер Батиста-Майер и Сарпреет Синг вече са част от първия отбор. Вярвам, че ще успеят да пробият в Байерн.


Какви са дългосрочните ви планове на трансферния пазар?

Важно е да се обмисли добре финансовото състояние на клуба за дълъг период от време. Възможно е да правиш скъпи инвестиции, ако отборът се нуждае от такива подкрепления. Трябва да действаме с мисъл за далечното бъдеще и не винаги да реагираме на краткосрочни проблеми.

Може ли през лятото Байерн да плати 200 млн. евро за Кай Хавертц и Льорой Сане, ако и двамата се окажат на пазара?

Решаващо ще е мнението на спортно-техническото ръководство за това какво е необходимо, за да останем конкурентноспособни.

Представяте ли си Байерн без Томас Мюлер?

За момента ми е трудно да си го помисля. Това е фигура, с която хората свързват клуба. А и в момента Мюлер отново играе страхотно. Но е важно да видим какво ще поиска и Томас, за да продължи при нас.

Какво е бъдещето на Мануел Нойер?

Искрено вярвам, че ще преподпишем с него. Той много харесва Мюнхен, играе във велик клуб и всички ние го харесваме. Работим върху новия му контракт и аз лично съм оптимист.  

Какво ви е мнението за трансфера на Александер Нюбел?

Трябва да се подготвим за бъдещето. Освен това малко конкуренция няма да навреди на никого. Не мисля, че Нойер се страхува от такова съперничество. Щеше да е проява на небрежност, ако не се бяхме опитали да вземем Нюбел. Той е един от най-добрите млади вратари, а и беше безплатен.

Още от Футбол свят

Виж всички