Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Милена Тодорова: Сребърният медал е искан, чакан и изработен

Милена Тодорова: Сребърният медал е искан, чакан и изработен

Милена Тодорова завърши участието си на световното първенство по биатлон за младежи и девойки в Ленцерхайде (Швейцария), като спечели отличие във всяко едно състезание, в което участва - сребро в индивидуалната дисциплина, бронз в спринта и бронз в преследването . Това е един от най-сериозните успехи за българския биатлон на младежко ниво.

Милена Тодорова спечели сребърен медал на световно първенство в биатлона (видео + снимки)
Милена Тодорова спечели сребърен медал на световно първенство в биатлона (видео + снимки)
“От тези три медала най-ценен за мен е сребърния – първо защото за мен е първи и второ защото в инд9ивидуалната дисциплина влязох най-спокойна, най-уверена. Това състезание протече най-добре за мен и според мен. Искам да го посветя на моето семейство. Те знаят, че този медал е искан, чакан и изработен“, това сподели след края на световното първенство специално за БНР Милена Тодорова.

“Михаил Клечеров знаеше, че съм подготвена да взема медал от това световно първенство. Беше сигурен. А, когато видиш, че треньорът вярва в теб и е сигурен и ти си малко по-спокоен. Все пак той е човекът, който те подготвя за тези състезания“, допълни родената в Троян състезателка.

Втори медал за Милена Тодорова на СП по биатлон за юноши и девойки
Втори медал за Милена Тодорова на СП по биатлон за юноши и девойки

“Състезанието не беше толкова тежко във физическо отношение. Преди двете дисциплини – спринт и преследване, след дългата дистанция имах  възможност да се възстановя. Стрелбата не ми се получи. Особено в спринта, а това ми повлия психически. Допуснах 3 грешки, а 3 наказания в спринта са страшно много. Не мислех изобщо, че имам шанс за по – предно класиране. Много се учудих, че изобщо съм сред първите три. Мисля, че имах и малко късмет, защото четвъртата е само на секунда и половина зад мен.  Мога да кажа, че стрелбата тази година е най-важния компонент. Наблегнах доста върху нея, особено от положение прав. В този компонент имам много резерви и много неща, които да науча за да работя върху тя“, завърши световната вицешампионка.

В момента Милена Тодорова е на лагер в Австрия, а следващата седмица ще участва в световното първенство за мъже и жени, което ще се проведе в Антхолц – Антерселва (Италия).

Снимка и текст: bnr.bg
Последвайте каналите ни в:

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти