Гледай на живо

Дюкенс Назон спечели индивидуалното отличие за играч на кръга след победите на ЦСКА - София

Милена Тодорова спечели трети медал на СП за юноши по биатлон

Милена Тодорова спечели трети медал на СП за юноши по биатлон

Българката Милена Тодорова спечели трети медал на Световното юношеско първенство по биатлон в Ленцерхайде (Швейцария), след като днес взе бронз в преследването на 10 км при девойките. Милена Тодорова успя да спечели отличие във всяко едно състезание, в което участва - сребро в индивидуалната дисциплина, бронз в спринта и бронз в преследването . Това е един от най-сериозните успехи за българския биатлон на младежко ниво.

Днес българката допусна две грешки в четирите стрелби и финишира на 48.4 секунди след победителката Анастасия Шевченко от Русия. Тодорова не допусна грешка в първите две стрелби и беше втора след второто посещение на рубежа, но след това сбърка два пъти. Все пак до края на състезанието тя успя да се пребори за място на почетната стълбичка.

Рускинята спечели златото, след като измина трасето за 30:45.7 минути и повали всичките 20 мишени. Втора на 15.0 секунди се нареди Осне Скреде от Норвегия с една грешка в стрелбата. При юношите победител в преследването на 12.5 км стана Данило Ритмюлер от Германия, който финишира за 35:34.2 минути с три пропуснати мишени. (1+0+2+0) Състезанието премина без българско участие.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти