Гледай на живо

Евро 2024: Словакия 1:0 Украйна

Втори медал за Милена Тодорова на СП по биатлон за юноши и девойки

Втори медал за Милена Тодорова на СП по биатлон за юноши и девойки

Милена Тодорова спечели втори медал на световното първенство по биатлон за юноши и девойки в Ленцерхайде (Швейцария). След среброто в индивидуалната дисциплина в понеделник, днес българката завоюва бронз в спринта на 7,5 километра.

22-годишната биатлонистка от Троян допусна три грешки в двете стрелби, но компенсира със силно ски-бягане, за да финишира трета на 48,4 секунди след победителката Анастасия Шевченко от Русия.

Шевченко стреля без грешка и спечели златото, а втора остана норвежката Аасне Скреде с една грешка в стрелбата и изоставане от 40,9 секунди. Другите две българки се представиха неубедително. Любомира Пехливанска допусна шест пропуска на огневия рубеж и остана 69-а на 5:49.7 минути след победителката, а Мария Здравкова не завърши състезанието.

При юношите в спринта на 10 километра българите Николай Тодоров и Петър Вълчев завършиха съответно 86-и и 91-и. Тодоров направи три грешки в двете стрелби, а Вълчев - четири. Световен шампион в спринта стана норвежецът Вебьорн Сьорум, който преодоля трасето за 24:02.7 минути с един пропуск в стрелбата.

Последвайте каналите ни в:

Още от Зимни спортове

Виж всички