Обсъжда се нова дата за подновяването на Премиър лийг

Обсъжда се нова дата за подновяването на Премиър лийг
Официално: Висшата лига получи разрешение да премине към "Фаза 2"
Официално: Висшата лига получи разрешение да премине към "Фаза 2"

Подновяването на сезона в Премиър лийг най-вероятно ще се отложи с около две седмици. Според медиите на Острова новата дата, която ще се обсъжда на срещата на клубовете в четвъртък, е 26 юни. Оптимистичните предложения до момента бяха 12-и и 19-юни, но повечето мениджъри настояват, че играчите имат нужда от един месец пълноценни тренировки, преди да се завърнат към тежките натоварвания, съпътстващи двубоите във Висшата лига. 

Днес правителството на Великобритания даде разрешение за преминаване към Фаза 2 от подготовката, в която вече се разрешават контактните тренировки. Утре това предложение ще бъде обсъдено с капитаните и мениджърите на отборите, а в сряда клубовете трябва да гласуват дали са съгласни с подновяването на контактните занимания. Ако това стане, Фаза 2 ще влезе в сила от четвъртък. В същия ден ще се обсъждат и конкретните параметри около подновяването на сезона. 

"Колкото по-внимателно се вглеждаме, толкова повече осъзнаваме, че не можем да започнем преди края на юни. Просто ще бъде твърде прибързано да има мачове по-рано", разкрива източник от Висшата лига, който остава неназован. 

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички