Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Олимпийски шампион по свободна борба заразен с COVID-19

Олимпийски шампион по свободна борба заразен с COVID-19
Руският борец Абдулрашид Садулаев съобщи в профила си в Инстаграм, че е бил заразен с коронавируса COVID-19. 
24-годишният Садулаев, който е олимпийски шампион от Рио де Жанейро, четирикратен световен и четирикратен европейски шампион в категориите до 86, 92 и 97 килограма, добави, че е подценил вируса.


"Признавам си, че аз, както и повечето мои сънародници, не придавах значение на коронавируса. Наистина подценявахме болестта, не усещахме опасността и заплахата от това заболяване, когато то почука на вратата ни. Аз сам станах преносител, прехвърлих го на моето семейство и на приятели и за съжаление част от тях вече не са с нас", написа дагестанецът.

Той призова за спазване на мерките и това хората да останат по домовете си за предстоящия в неделя Рамазан байрам.

"Обикновено по празници отивам в планината, за да посетя дядо си и останалите роднини, да посетя гробището, но тази година трябва да прекъсна тази традиция: ще празнувам у дома със семейството си. Искам да ви призова всички - за да празнуваме и у дома, трябва да защитим не само себе си, но и тези хора около нас, особено по-старите. Моля ви да спазвате правилата, които нашите лекари ни препоръчват. Разбирам, че седенето вкъщи за трети месец не е лесна задача, но трябва да бъдем търпеливи, за да можем да се върнем към нормалния живот възможно най-скоро", призова Садулаев.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти