Клоп: Ще бъде несправедливо, ако не спечелим титлата

Клоп: Ще бъде несправедливо, ако не спечелим титлата

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че за него ще бъде огромно разочарование, ако мърсисайдци не спечелят титлата в Премиър лийг този сезон. Тимът му е водач в класирането с 25 точки преднина пред втория Манчестър Сити. Сезонът обаче бе прекъснат заради пандемията от коронавирус, като не е ясно дали ще бъде доигран и дали ще ще бъде обявен шампион.

"Заговори се, че има хора, които искат сезонът да бъде анулиран. Тогава се чудя, изиграхме 76% от мачовете от сезона, наистина ли искате да зачеркнете всичко това? Аз лично намирам подобно нещо за нечестно - просто да се направим, че нищо не се е случило. Ние сме на първо място в класирането като домакин и на първо място в класирането като гост. По всички показатели трябва да бъдем обявени за шампиони. Да се справим с тази криза е най-важното нещо в момента, но това не означава, че и други неща не са важни. Със сигурност има и по-лоши неща от това да не станем шампиони. Много хора имат огромни проблеми. Хора умират постоянно, но в момента това се случва заради вирус, с който не знаем как да се борим и не знаем как да се подготвим. Не можем да бъдем готови за всичко, но трябва да можем да реагираме правилно. В живота си винаги съм обичал да се справям с трудностите, които се изпречват на пътя ми", заяви Клоп.


Наставникът продължава да настоява сезонът да бъде доигран, като вярва, че за играчите ще бъдат осигурени най-безопасните условия.

"Хората казват: "Как може да мислиш за футбол в момент, когато хората умират?" Няма такова нещо. Но както всеки бизнес, и ние трябва да се подготвим за това, което следва. Когато става дума за футбол, трябва в някакъв момент да започнем тренировки, а за това трябва да се вземат нужните предпазни мерки. Точно както направиха в Германия, така трябва да се случи и в Англия. Тренировъчните центрове на английските отбори ще са най-сигурното място в страната. Няма да има никакъв шанс за заразяване", допълни германецът.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички