Оптимистична новина за Чемпиъншип

Оптимистична новина за Чемпиъншип
Само двама души от общо 1014 тествани (0,2%) от всички клубове в Чемпиъншип са доказани като носители на COVID-19. Това е отлична новина за плановете да рестарт на второто ниво на футбола в Англия. Хъл Сити потвърди, че хора от клуба са дали двете положителни проби. Не се разкрива дали става дума за футболисти или други служители. 

"Поради медицинска поверителност имената на заболелите няма да бъдат съобщени и клубът моли това да бъде уважено", гласи официалното изявление на "тигрите".

"Двете лица, които са без симптоми и не се чувстват зле, ще се самоизолират за седем дни в съответствие с насоките на Английската футболна лига, като след това ще бъдат тествани отново на по-късна дата. Клубът ще продължи да поддържа връзка със засегнатите лица и няма да прави повече коментари по случая", се допълва още в изявлението.

След добрите резултати от тестовете клубовете се надяват, че ще могат да възобновят груповите тренировки от утре (понеделник), като се очаква рестартиране на сезона на 20 юни. Протокол от 42 страници е бил разпратен на всички тимове от Чемпиъншип с ясни указания за възобновяване на тренировъчния процес, както и за провеждане на официален мач.

Ще има изкачващи се и изпадащи в долните дивизии в Англия
Ще има изкачващи се и изпадащи в долните дивизии в Англия

Освен първоначалните тестове, които са били проведени, всеки играч или служител, който присъства на тренировъчните игрища през следващите седмици, ще бъде повторно изследван от клубните лекари за наличието на коронавирус. Освен това от тях ще се изисква и да попълват ежедневен медицински въпросник, който трябва да бъде предоставен преди пристигането им на тренировъчните игрища. Ако това не се случи, на въпросните лица ще им бъде отказан достъпа до тренировъчния процес.

ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти