ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

ЛеБрон Джеймс с емоционален разказ за първата си среща с Майкъл Джордан (видео)

ЛеБрон Джеймс с емоционален разказ за първата си среща с Майкъл Джордан (видео)

Суперзвездата на Лос Анджелис Лейкърс Леброн Джеймс разказа в шоуто Uninterrupted за първата си среща с легендата Майкъл Джордан. Това се случва през 2001 година, когато Въздушния, вече в доста късна фаза на кариерата си, се подготвя за второто си завръщане в НБА и организира тренировъчни кампове в Чикаго. Именно там 16-годишният ученик по това време ЛеБрон осъществява първия си досег до своя идол Ем Джей.

"Какво беше преживяването за мен? Нямаш си идея, човече (17:35 минути). Има двама души, които съм срещнал и са променили живота ми. Единият е жена ми, с която сме заедно от 2002 година, а когато срещнах Майкъл Джордан през 2001, буквално не можех да повярвам, че е той. Не можех да го повярвам. Този човек ми изглеждаше като Исус Христос. За мен той беше като черния Исус и никой не можеше да ме убеди в нещо различно.
ЛеБрон Джеймс иска довършване на сезона в НБА
ЛеБрон Джеймс иска довършване на сезона в НБА

Не мислех, че той е реален човек. Вие не разбирате, аз не мислех, че Майкъл Джордан е реален. Мислех, че той живее само в телевизията, в игри, в реклами... не мислех, че е истински. И когато го видях, си помислих: "Дори в този ден Всевишния да ме вземе при себе си, аз пак ще съм имал прекрасен живот".

Не ме пуснаха в игра в първия час. Бях младо момче, което чакаше реда си. Честно казано, дори не мислех, че ще получа възможност да играя. И единствената причина, поради която влязох в игра, беше, че някои от другите баскетболисти се умориха. Да бъда на игрището, 16-годишен ученик, заедно с любимия ми играч за всички времена, беше нереално. Молех се някой да не ме докосне в този момент, за да не се събудя", разказа Джеймс.
Бивш съотборник на ЛеБрон нападна Джордан
Бивш съотборник на ЛеБрон нападна Джордан

ЛеБрон си припомни и друг камп, през 2003 - годината, в която той е новобранец в НБА. Тогава той отново е поканен от Майкъл Джордан, този път в Санта Барбара и ЛеБрон твърди, че когато са били в един отбор с Въздушния, двамата не са загубили нито веднъж.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти