Хоръс Грант с жестоки атаки по Джордан, нарече го "лъжец" и "доносник"

Хоръс Грант с жестоки атаки по Джордан, нарече го "лъжец" и "доносник"
Пени Хардауей: Хоръс Грант чувстваше дълбока омраза към Джордан и Чикаго
Пени Хардауей: Хоръс Грант чувстваше дълбока омраза към Джордан и Чикаго

"Последният танц" официално приключи, но противоречията и драмите около събитията във филма няма да си заминат скоро. Поне бившият съотборник на Майкъл Джордан и ключов фактор за първите три титли на Булс Хоръс Грант не мисли да остави нещата така.

Джордан и Грант са съотборници от 1987 г. до 1993 г. В този период те преодоляват яростната съпротива на "Лошите момчета" на Детройт Пистънс, а след това заедно печелят три титли. Противоречията започват, когато авторът Сам Смит пише книгата "Правилата Джордан". Книгата успява да покаже тъмната страна на Майкъл, а самият той не е доволен от случващото се. 

По време на "Последният танц" Джордан обвини Грант, че е дал голяма част от информацията на Смит. Бившият център винаги е отричал подобно нещо, но в последното си гостуване в ESPN Radio прехвърли топката и обвини Джордан в лъжи, а след това го нарече "доносник".

"Това е напълно откровена лъжа. Лъжа, лъжа, лъжа. Както казах, ако Ем Джей се е обидил с нещо, нека го уредим като мъже. Нека поговорим за проблема или пък може да го уредим по друг начин. И все пак, той разкрива тази лъжа и твърди, че аз съм бил източникът зад нея. Сам и аз винаги сме били страхотни приятели и все още сме. Но заради свещеността на съблекалнята, аз никога не бих споделил нещо лично от нея. Самият факт, че Сам Смит е разследващ репортер и трябва да има поне два източника, за да напише книга... Защо Ем Джей трябва да ме посочи с пръст?

Това е чиста злоба и мисля, че той го доказа по време на така наречения документален филм. Ако кажеш нещо за него, той веднага ще се опита да те унищожи. Искам да кажа, че с Чарлз Баркли са приятели от повече от 20-30 години. Той каза нещо лошо за управлението на Майкъл с Шарлът Бобкетс или Шарлът Хорнетс и оттогава не си говорят.

Значи той казва, че аз съм бил доносникът, но все пак след 35 години той се връща към новобранската си година, когато влиза в една от стаите на своите съотборници и вижда кокаин, трева и жени. Моят въпрос е защо той трябваше да доносничи по този начин? Какво общо има това с всичко останало? Ако искате да наречете някого доносник, то Джордан е такъв", заяви Грант.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти