Гледай на живо

"Студио Дерби" с гости Илко Пиргов и Росен Кирилов

ЛеБрон Джеймс иска довършване на сезона в НБА

ЛеБрон Джеймс иска довършване на сезона в НБА

Суперзвездата ЛеБрон Джеймс се надява кампанията в Националната баскетоблна асоциация да бъде довършена.

Лидерът на Лос Анджелис Лейкърс заяви, че неговото желание е "възможно най-скоро" сезонът, който беше прекъснат на 11 март заради пандемията от коронавирус, да бъде подновен.

Двама играчи от отбора, които не бяха идентифицирани, бяха сред заразените с Ковид-19.

"Определено не сме се отказали от този сезон. Не само аз, но и моите съотборници, всички в Лейкърс, искаме да играе. Има много баскетболисти, за които знам, че искат да се завърнат на полето. Естествено не искаме да застрашаваме здравето на никого. Това е пандемия, каквато не познаваме. Не можем да я контролираме. Но се надявам да получим възможност да играем отново възможно най-скоро", коментира Джеймс.

Малко над половината от 30-е клуба от лигата на този етап отвориха базите си за тренировки при спазване на строги протоколи за социална дистанцираност и хигиенни правила.

Комисарят на НБА Адам Силвър обяви, че очаква до началото на юни да бъде взето някакво решение за бъдещето на сезона.

"Вече виждаме, че някои спортни състезания бяха подновени. Искам да играя отново. Обичам баскетбола. Знам колко вдъхновяваща е тази игра. Знам колко вдъхновяващ е спортът като цяло. Затова е важно при първа възможност да се завърнем на полето и да върнем насладата от играта на нашите фенове", каза още Джеймс.

Лейкърс беше лидер в Западната конференция при прекъсването на кампанията с 49 победи в 63 мача, като вече си беше осигурил място в плейофите за първи път от 2013 година.

"Знаем, че баскетболът липсва на всички. Ще излъжа, ако кажа, че това не е така", каза още Джеймс.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти