Гледай на живо

Евро 2024: Шотландия - Швейцария 1:1 /почивка/

Гешев за Васил Божков: Добре дошъл е, няма смъртно наказание

Гешев за Васил Божков: Добре дошъл е, няма смъртно наказание

Главният прокурор Иван Гешев покани спонсора на Левски Васил Божков в България. "Ако има да каже нещо, е добре дошъл", заяви Гешев днес, който допълни, че в момента се прави опит хазартният бос да бъде канонизиран.

„Каквото и да твърди Антикорупционният фонд, свързан с г-н Прокопиев, не е вярно“. Това каза главният прокурор Иван Гешев. Той заяви, че всички твърдения и сигнали ще бъдат проверени. „Това, че се опитва да се канонизира г-н Божков е поредният сериал. Така беше и с Миню Стайков, и с Баневи, и с Арабажиеви. Те се обединяват около общи интереси, а общият им враг е прокуратурата“, обясни Гешев.

 
"Случващото се с бизнесмена Васил Божков е поредна серия, която съм гледал няколко пъти. Той прави широк спектър от неща. Първото е да се опита да дестабилизира държавата, за да стане политическа конфигурация, която да му свърши работа. Това стана и с Цветан Василев", допълни още главният прокурор.
 
Гешев обясни, че Василев успешно е успял да направи така, че България да не е силна на дипломатическото поле.
 
Обвинител №1 изрази надежда, че Божков няма да постигне тази цел. „Българската прокуратура си е свършила работата и чака да види какво ще преценят Обединените арабски емирства“, уточни той и продължи, като обясни, че Васил Божков има правото да се защитава по всякакъв начин. „Ако той (Божков) има нещо да каже, е добре дошъл. Стандартите за защита на човешките права в ЕС са най-големите. Няма смъртно наказание“, допълни Гешев.
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички