Ливърпул може да не получи купата, когато стане шампион

Ливърпул може да не получи купата, когато стане шампион

Ливърпул може да не получи трофея, когато си подсигури титлата в Англия, тъй като е възможно да не се проведе церемония по награждаването. Изпълнителният директор на Висшата лига Ричард Мастърс заяви, че ще бъде оценена ситуацията и ще бъде направен анализ дали е разумно да бъде проведена подобна церемония.

Все още няма дата за подновяването на първенството, което бе спряно на 13 март. От днес играчите започнаха тренировки без контакт. Надеждите са, че шампионатът ще стартира на 12 юни, но не ясно дали това ще се случи.

Ливърпул е на върха на класирането с преднина от 25 точки пред Манчестър Сити и чака първата си титла от 30 години. Отборът на Юрген Клоп има нужда от две победи в оставащите девет кръга, за да си осигури титлата.

"Ако е възможно, искаме да направим церемония по награждаването, за да дадем на играчите и треньорите момента, заради който толкова много са работили. Ще опитаме да я направим, но може да не е възможно поради причини, свързани с безопасността на участниците", заяви Мастърс.

Той допълни, че няма гаранции за това, че феновете ще се върнат по стадионите от следващия сезон. Мастър поясни, че препоръките на правителството ще бъдат решаващи за това как ще завърши настоящия сезон.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от Футбол свят

Виж всички