БФС с нов вицепрезидент

БФС с нов вицепрезидент

Президентът на Аматьорската футболна лига (АФЛ) Румен Вълков беше избран днес за вицепрезидент на БФС. По Устав БФС трябва да има първи вицепрезидент, както и двама вицепрезиденти. Емил Костадинов зае мястото на първи заместник на Михаил Касабов, а сега Румен Вълков се изравнява с Атанас Фурнаджиев като вице.

Огромното чакане на родители и деца какво ще се случи с юношеските първенства продължава. Хората от Изпълкома на БФС така и не дадоха никакво становище, дори и по въпроса дали Елитните юношески групи ще продължат или не. Още по-малко пък се знае кога ще започнат тренировките.

"Здравето на децата е на първо място. Дори и да има минимален риск, не бива да се пускат малките спортисти. Неслучайно не работят нито детските градини, нито училищата. Експертната група ще има свои съвещания, на които ще коментира този въпрос", каза вицепрезидентът на централата Атанас Фурнаджиев.

Кирил Домусчиев, член на изпълкома, заяви очакванията си първенствата при подрастващите да станат ясни като бъдеще от срещи и разговори между Министъра на спорта Красен Кралев и Министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

"Детско-юношеският футбол е зависим от Националния оперативен щаб. Факт е, че с тази част на първенствата сме доста назад, но това не е по наша вина или желание", каза още Домусчиев.

Дали е възможно в някакъв момент на мачовете от efbet Лига да има публика, Фурнаджиев отговори, че такова разрешение няма въпреки решението да се отворят Молове и фитнес-зали. Ако до 5-и юни има промяна и се допуска публика, то БФС ще реагира и ще отвори стадионите.

Първенствата в България, както и в целия свят почти, са спрени заради върлуващия коронавирус.

Още от БГ Футбол

Виж всички