Домусчиев каза дали ще стане собственик на Левски и обяви: Готов съм да помогна (видео)

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев обяви, че орлите ще съкратят драстично бюджета за заплати на футболистите, предвид пандемията от COVID-19, която засегна жестоко родните футболни клубове.

Също така бизнесменът направи интересен коментар относно ситуацията в Левски. Според него сините ще оцелеят, тъй като имат огромна фенска маса. От своя страна той е готов да помогне на Левски, но е категоричен, че няма да става собственик или спонсор на родния гранд.

21 Изпълком на БФС

“Не сме съкратили нито един служител. Разделихме се само с Лукоки. Всеки месец плащаме 250-260 хиляди лева данъци. Внасяме милиони в държавния бюджет и мисля, че сме полезни за държавата. Всички клубове са засегнати от тази криза и ако нещата продължават така, ще търсим вариант. Знаете, че спонсорите и рекламодателите се оттеглят.

Има футболисти с изтичащи договори. Подновихме ги, но им орязваме с 30, 40, 50 процента парите. А тези, на които не изтичат, с част от тях вече сме се договорили”, каза Кирил Домусчиев, който коментира и темата “Левски”.

21 Изпълком на БФС

“Много е важно Левски да излезе от тази ситуация и да се стабилизира. Българският футбол няма да е същият без Левски. Ако мога да помогна с нещо, съм готов. Не ме разбирайте погрешно - няма да ставам собственик или генерален спонсор на Левски. Левски има огромен потенциал и не се притеснявам за тях. Малките клубове да му мислят. Четох, че Левски има 1 милион привърженици. Всеки да даде по 10 лева и ще съберат 10 милиона”, добави Домусчиев.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти