България и Англия си размениха писма на футболна тематика, обсъждат COVID-19

България и Англия си размениха писма на футболна тематика, обсъждат COVID-19

Президентът на английската футболана федерация Грег Кларк изпрати официално писмо до българския си колега Михаил Касабов с пожелания за възможно най-бързо и безболезнено излизане от кризата с COVID-19 и възстановяване на професионалния футбол.

Ето и пълния текст на обръщението:

„Скъпи господин президент,

С течение на времето и затягането на катастрофалната хватка на COVID-19 върху футбола в нашите страни, английската футболна асоциация би желала да изрази солидарността с Вас. Убедени сме, че и вие, подобно на всиччки останали федерации, обсъждате всички възможни сценарии за рестартиране на футболната игра, като същевременно се борите с ужасяващите ефекти на заразата върху живота на терена и извън него. Макар футболът да е в кръвта ни, здравето на обществото остава първостепенно и се надяваме, че Вие, Вашите колеги и цялото българско футболно семейство сте в добро здраве и гледате с оптимизъм към бъдещето. В тези трудни моменти основната ни цел е да поддържаме живи отношенията на международно ниво, диалога и приятелството между различните федерации. С тази цел ФА разработи специален видео канал, който да бъде използван за дебати по отношение на техническата страна на играта, както и за споделяне на идеи и опит между държавите.

Искрено се надявам да преодолеете тежката ситуация безпроблемно и много скоро да се завърнем към нормалния футболен живот.

С най-топли чувства,
Грег Кларк“

От своя страна Михаил Касабов изрази своята благодарност и готовността на БФС да вземе активно участие в инциативата.

"Скъпи господин Кларк, скъпи приятелю,

Бих желал да благодаря за любезното Ви писмо! Техническият отдел на БФС е вече информиран и искрено благодарен за Вашата инициатива,

Несъмнено COVID-19 повлия на футбола разтърсващо. Въпреки това очакваме с нетърпение в близко бъдеще отново да усетим позитивните емоции от любимата игра.

Използвам тази възможност да Ви благодаря за Вашите усилия и принос за развитието на спорта и разпространението на неговите ценности по целия свят. Безспорно инициативи на солидарност като споделената от Вас, могат да бъдат от полза за развитието на техническия аспект на играта, както и за обмяна на опит и идеи.

Надявам се Вие и Вашето семейсто да сте добре!

Нека да продължим да работим заедно за бъдещето на красивата игра, която ни обединява!

Искерно Ваш,
Михаил Касабов"

Още от БГ Футбол

Виж всички