Гледай на живо

Евро 2020: Полша - Словакия 0:1

България и Англия си размениха писма на футболна тематика, обсъждат COVID-19

България и Англия си размениха писма на футболна тематика, обсъждат COVID-19

Президентът на английската футболана федерация Грег Кларк изпрати официално писмо до българския си колега Михаил Касабов с пожелания за възможно най-бързо и безболезнено излизане от кризата с COVID-19 и възстановяване на професионалния футбол.

Ето и пълния текст на обръщението:

„Скъпи господин президент,

С течение на времето и затягането на катастрофалната хватка на COVID-19 върху футбола в нашите страни, английската футболна асоциация би желала да изрази солидарността с Вас. Убедени сме, че и вие, подобно на всиччки останали федерации, обсъждате всички възможни сценарии за рестартиране на футболната игра, като същевременно се борите с ужасяващите ефекти на заразата върху живота на терена и извън него. Макар футболът да е в кръвта ни, здравето на обществото остава първостепенно и се надяваме, че Вие, Вашите колеги и цялото българско футболно семейство сте в добро здраве и гледате с оптимизъм към бъдещето. В тези трудни моменти основната ни цел е да поддържаме живи отношенията на международно ниво, диалога и приятелството между различните федерации. С тази цел ФА разработи специален видео канал, който да бъде използван за дебати по отношение на техническата страна на играта, както и за споделяне на идеи и опит между държавите.

Искрено се надявам да преодолеете тежката ситуация безпроблемно и много скоро да се завърнем към нормалния футболен живот.

С най-топли чувства,
Грег Кларк“

От своя страна Михаил Касабов изрази своята благодарност и готовността на БФС да вземе активно участие в инциативата.

"Скъпи господин Кларк, скъпи приятелю,

Бих желал да благодаря за любезното Ви писмо! Техническият отдел на БФС е вече информиран и искрено благодарен за Вашата инициатива,

Несъмнено COVID-19 повлия на футбола разтърсващо. Въпреки това очакваме с нетърпение в близко бъдеще отново да усетим позитивните емоции от любимата игра.

Използвам тази възможност да Ви благодаря за Вашите усилия и принос за развитието на спорта и разпространението на неговите ценности по целия свят. Безспорно инициативи на солидарност като споделената от Вас, могат да бъдат от полза за развитието на техническия аспект на играта, както и за обмяна на опит и идеи.

Надявам се Вие и Вашето семейсто да сте добре!

Нека да продължим да работим заедно за бъдещето на красивата игра, която ни обединява!

Искерно Ваш,
Михаил Касабов"

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти