Моци с дарение за Динамо (Букурещ)

Моци с дарение за Динамо (Букурещ)

Защитникът на Лудогорец Козмин Моци направи дарение за бившия си отбор Динамо (Букурещ). Той дари 1948 евро на клуба, с което се включи в програмата "Само Динамо Букурещ", която има за цел феновете да закупят акциите на отбора.

Румънският гранд е в сходно положение с Левски и феновете организираха кампания, с която да закупят клуба.

"Кошмарът на Стяуа стана член на "Само Динамо Букурещ", написаха в Румъния.

"Героят от Разград и Либерец, Козмин Моци, стана член на Елита (б.а. така наричат бившите играчи, които се включват в инициативата). Имаме 100 члена на Елита, а наближаваме бройката и от 6100 на програмата. Спонсорство и дарения ще дойдат. Ако достигнем 10 000 членове, можем да поемем клуба. Ние сме предпазната мрежа, за да не загине Динамо и в този момент сме готови да помогнем на отбора. Важно е обаче да имаме подкрепата на футболистите на Динамо", заяви Робърт Томас, представител на асоциацията "Само Динамо Букурещ".

Моци игра седем сезона за "кучетата", преди да премине в Лудогорец. Той е основна фигура при шампионския сезон през 2007 година, а след това герой от "Чудото от Либерец" - през 2009 година, когато Динамо губи първия мач от плейофите на Лига Европа с катастрофалното 0:3 в Букурещ, но на реванша печели със същия резултат, а след това печели след изпълнението на дузпи.

Моци се върна към паметния за него и Лудогорец мач със Стяуа Букурещ на 27 август 2014 година.

"След мача животът ми се промени. Веднага трябваше да се прибера в Румъния след двубоя, защото имах семеен празник, а след това трябваше да отида на лагер с националния отбор. Върнах се в Разград след две седмици и едва тогава разбрах какво съм направил. Получавах съобщения, телефонни обаждания, но докато не стигнах до Разград, не знаех какво съм направил", каза Моци.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички