Когато Джордан затвори голямата уста на Кевин Гарнет

Когато Джордан затвори голямата уста на Кевин Гарнет

Легендата на Минесота Тимбъруулвс Кевин Гарнет е известен както с качествата си, така и с умението да вади играчите от спокойната им зона. Това се е получавало при много баскетболисти, но не и при Майкъл Джордан.

По време на двубой между Чикаго Булс и Минесота на 27 февруари 1996-а новобранецът Кевин Гарнет не спира да дразни и говори мръсотии по посока Джордан. Резултатът след три четвърти е 82:76 за Булс, а Гарнет толкова лази по нервите на Майкъл, че се налага съотборниците му да го успокояват.

Един от тях е Айзея Райдър. Гардът на "вълците" се справя добре и в нападение, и в защита срещу Джордан във въпросния двубой. Това провокира Гарнет да нахъсва страхотно играещия си гард.

"Давай, човече, не може да те пази, продължавай да му късаш задника. Убий го, убий го, играеш добре", крещи Гарнет на Райдър в битката му с Джордан.

Райдър гледа много-много да не слуша Гарнет, тъй като вече е виждал какво може да ти направи Джордан, ако го ядосаш. Но Гарнет продължава да му вика, което кара Райдър да се пробва да успокои Джордан с думите, че той е просто новобранец, който още не знае правилата на играта.

В следващата четвърт Гарнет е поставен на мястото си. 11 бързи точки на Майкъл Джордан дават солидна преднина на Булс, която не изпускат до самия край на мача, триумфирайки със 120:99. Въздушния записва 35 точки, 6 борби и 7 асистенции на сметката си, оставяйки горкия Райдър да се сърди на Гарнет.

"Казах ти да си затвориш устата", се кара гардът на Кей Джи.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти