Джордан защитил ЛеБрон от критиките на хората

Джордан защитил ЛеБрон от критиките на хората

Бившият автор в The Washington Post и настоящ коментатор на ESPN Майкъл Уилбън е един от малкото, които са имали специален достъп до Майкъл Джордан. Ем Джей е държал връзка с Уилбън през цялата си кариера, което дава на коментатора шанс да сподели някои не толкова известни факти. Например, как Джордан е защитил ЛеБрон Джеймс, когато феновете започват да го критикуват заради напускането си в посока Маями Хийт.

"Не би трябвало да говоря за това, защото той вероятно ще се намръщи, но ще го кажа. Хората критикуваха ЛеБрон рано в кариерата му. Независимо дали "Решението" (преминаването му в Маями Хийт през 2010-а) или нещо друго е карало хората да го критикуват, няма значение. Те смятат, че Майкъл Джордан негодува от присъствието на ЛеБрон. Аз обаче имам доказателство за съвсем обратното - телефонно обаждане от Джордан", започва Уилбън.

"Отговорих на обаждането и това, което чух от другата страна, бе следното: "Хей, не обвинявайте ЛеБрон, това е ужасно. Момчето е страхотно. Няма нужда да го обвинявате", казва Джордан на журналиста.

"Това се случваше с младите играчи, които Майкъл харесваше. Защитаваше Ръсел Уестбрук и Стеф Къри рано в кариерите им. Имаше баскетболисти, за които Майкъл ще се застъпи и ще каже: "Хей, спрете. Това не е вярно". Или ако знаеше, че познавам човека, ми казваше: "Кажи на момчето си, че греши", споделя Уилбън в шоута на Рич Айзен.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти