Звезда на Левски хвали "сините" в Холандия

Звезда на Левски хвали "сините" в Холандия

Футболистът на Левски Стайн Спиерингс говори пред BD.nl за ситуацията в Левски и България.

„В самото начало се чудих да се върна ли в Нидерландия или да остана в България. Исках да се прибера вкъщи, но нямаше да ми позволят да се върна в България и ситуацията беше сложна. Ако бяха започнали да тренират, а аз съм още у дома, тогава трябваше да не тренирам допълнителни две седмици. Нямам частен самолет, който да ме закара обратно, както Френки де Йонг”, каза шеговито Спийрингс.

24-годишният полузащитник призна, че се чувства спокойно в София, където има апартамент, който му допада, а и автомобил, осигурен от футболния клуб. „Когато стана ясно за интерес от Левски, се зачудих за момент и се запитах какво ще правя там? Чуваха се истории за липса на пари, заплати, но клубът е голям и всички е организирано добре. Веднага отидох на тренировъчен лагер след трансфера ми за три седмици. В Нидерландия сме по-забавни, докато в България са по-сериозни. Сега вече обаче понаучих някои думи и е по-лесно”, допълни полузащитникът, който съжалява, че е останал резерва в първия си мач със синята фланелка, който бе срещу ЦСКА-София.

„Беше ми тежко, след като разбрах значението на този мач, но треньорът „не искаше да ме хвърля сред лъвовете”. Това е различно в Нидерландия – Аякс-Фейноорд е просто поредният мач. Тук са позволени зрелищните шпагати, публиката е екзалтирана и се прави всичко, за да спечелиш.

Надявам се час по-скоро всичко да се нормализира и да започнем да играем, както преди – това е моето желание. Седя си с приятелката вкъщи и се радваме на присъствието си. Тя е бременна, а до два месеца трябва да се роди детето ни. Искахме това да стане в Ротердам, но е невъзможно. Слава Богу намерихме добра клиника в България, в която говорят добър английски език”, констатира Стайн Спиерингс.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти