Гледай на живо

Очаквайте в 17:00 часа: ЦСКА 1948 и Академия Пандев от Северна Македония в контролна среща

Бойко Борисов: При нов пик веднага затваряме всичко отново (видео)

Нов пик на COVID-19 в България
Нов пик на COVID-19 в България

Премиерът на България Бойко Борисов заяви, че при ново ескалиране на броя на заразените от коронавирус у нас държавата отново ще затегне мерките. Ето какво сподели министър-председателят при посещението си в учебния военен полигон "Црънча":

"По никакъв начин не е преминала заразата - 69 са новите заболели. Всички, които пристигат от чужбина носят вируса. Как ще почне туризмът в такава ситуация! Представете си един хотел, идва в него един холандец и целия хотел го затваряме. Днес е рекорд по починали в Европа - 30 000 души. Не сме разхлабили нищо, което да промени рамката на карантината.

Позволихме хората да спортуват индивидуално, да ползват планините, това касае психическото и физическото здраве. Още не сме разхлабили нищо, което да донесе пари в бюджета. България е с най-либералните мерки.

При нов пик и ескалиране на заразените ли? Веднага затваряме всичко отново. В момента квартал "Райна Княгиня" в Ямбол е затворен. Неразумни хора дойдоха от Холандия и разнесоха заразата с два-три полета. Това е недисциплинираност, даже е престъпно".

Още от БГ Футбол

Виж всички