Индийската рекордьорка на копие се вдъхновява от Фелпс и Кристиано

Индийската рекордьорка на копие се вдъхновява от Фелпс и Кристиано

По време на пандемията от коронавирус може би голяма част от спортистите бих а предпочели да се готвят в родните си страни, докато битката с COVID-19 приключи. Именно това се случи с група от водещите състезатели в хвърлянето на копие в Индия. Те бяха на тренировъчен лагер в Южна Африка и Турция преди няколко седмици, но се върнаха в Индия, когато пандемията започна да се разпространява.

След завръщането си в Индия те бяха помолени да прекарат 14 дни в карантина в Националния спортен институт в Патиала, но след това премиерът Нарендра Моди наложи национално блокиране и на хората беше забранено да пътуват.

Ану Рани, индийската рекордьорка в хвърлянето на копие, е сред спортистите от групата, които в момента пребивават в съоръжението в Патиала.

"В близост до хостела ни има малка зона", каза тя пред Hindustan Times.

"Бягам около 15-20 минути и след това ходя известно време. Правя и няколко от основните упражнения. Има някои тежести при нас, така че ги правя, за да поддържам физическа форма.

Гледам видеоклипове на големи спортисти като Кристиано Роналдо и Майкъл Фелпс. Как са започнали със спорта и с какви трудности са се сблъскали в кариерата си и как са минали през тях", добави индийската атлетка.

 

 

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти