В Хърватия за Левски: Един от най-големите клубове в Източна Европа е пред фалит

В Хърватия за Левски: Един от най-големите клубове в Източна Европа е пред фалит

Един от най-големите клубове в Източна Европа - Левски, е на ръба на фалита. Това пишат медиите в Хърватия относно събитията в българския гранд.

„Български гигант на ръба на фалита, директори и треньори подадоха оставки“, обобщават тамошните издания, които допълват:

„Новата жертва на коронавируса в спорта може да бъде един от най-големите футболни клубове в Източна Европа – Левски София. Българският гигант е 26-кратен шампион на страната, а сега е на ръба на фалита заради кризата, която разтърси света и спорта.


Левски с финансови проблеми от дълго време. Треньорът Петър Хубчев работи без да получава заплата от януари, а сега той, спортният директор Ивайло Петков и изпълнителният директор Павел Колев подадоха оставки, които скоро ще бъдат приети, оставяйки клуба без върха на пирамидата.

Клубът е засегнат от минали финансови проблеми, от кризата с коронавируса и невъзможността да се играе футбол. Сега може да се стигне до фалит, ако не се намери инвеститор в кратък срок. За последно Левски бе шампион на България през 2009 година, като най-големият му успех тогава бе четвъртфинала за Купата на УЕФА и влизането в групите на Шампионската лига“, пишат в Хърватия.

Още от БГ Футбол

Виж всички