Ето каква сума дължи БФС на държавата и по кои програми

Ето каква сума дължи БФС на държавата и по кои програми
Бойко Борисов ще помогне на Левски, но при едно условие
Бойко Борисов ще помогне на Левски, но при едно условие

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев сподели, че БФС трябва да върне пари на държавата по две програми - за развитие на ДЮШ и провеждането на Европейското първенство през 2015 година.
БФС трябва да връща пари на държавата
"Щом от БФС са получили одобрение да получат помощ по схемата 60/40, значи документите им са били наред. Проверката на работата на БФС приключи отдавна. Водим кореспонденция с БФС на тази тема. Резултатът е, че БФС трябва да възстанови средства. Едната програма е за развитие на ДЮШ. Направили сме проверка на 591 футболни клуба. Наши инспектори се срещнаха с представители на клубовете и те потвърдиха, че са получили екипи. Само един клуб е декларирал, че не е получил екипировка. БФС дължи 1745 лева", каза Кралев пред "бТВ".
Красен Кралев обяви кога шампионатът в efbet Лига може да бъде подновен
"По-голяма е сумата, която отпуснахме за провеждането на ЕС първенство за юноши. БФС трябва да върне 142 766 лева заради по-дългия срок за наемане на стадиона на Черноморец Бургас. Възраженията на БФС са, че от УЕФА са искали 24-часово наемане на съоръженията. Прокуратурата си води собствено разследване. По програма на развитие за ДЮШ са отпуснати 3.3 млн. лева. Там не са открити никакви нарушения. Или БФС ще приеме нашата констатация, или ще възрази и съдът ще реши".

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички