Румен Чандъров: Аз съм малък, на Левски му трябва някой като Домусчиев

Президентът на Септември (София) Румен Чандъров за пореден път отхвърли възможността той да поеме издръжката на Левски. Чандъров заяви, че е "прекалено малък" финансово, за да управлява "сините" и сподели, че на клуба е нужен човек "като г-н Домусчиев". Известно е обаче, че Кирил Домусчиев е привърженик на ЦСКА и даже беше в управителния съвет на "армейците" преди десетилетие.

"Аз и в предишен разговор съм казал: недейте да спекулирате с моето име. Прекалено малък съм, за да мога да нося такава тежест като Левски. Естествено, че финансово. В Левски трябват сериозни финанси, защото Левски не може да бъде втори, трети, трябва винаги да се бори за първо място. Вижте, може да се интерпретира по различен начин, може с по-малко да станеш шампион, може повече да не ти стигнат. Трябва време и късмет", заяви Чандъров пред "Дарик".

"Има много богати хора, които за съжаление явно не обичат спорта. Затова нещо трябва да си богат и да обичаш спорта, да си готов да отделиш от приходите, от печалбата. Доста хора има със сигурност, не мога да ги цитирам. Трябва ни един като г-н Домусчиев, един такъв ни трябва. Аз не спекулирам, казвам какъв трябва: по-сериозен, мащабен бизнесмен, който би отделил пари да го развие, защото си трябва време - може да се наложи 2-3 години да даваш поне малки суми, 15-20 милиона. Трябва да си готов, че няма да се случат веднага нещата. Ако имаш късмет, може да стане по-рано, да се завърти колелото. Просто търпение ще трябва", допълни босът на Септември.

Още от БГ Футбол

Виж всички