ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Венци Стефанов: Ако държавата кредитира Левски, и ние ще поискаме такова кредитиране

Обръщение на феновете до Бойко Борисов, предложиха два плана за спасение на Левски
Обръщение на феновете до Бойко Борисов, предложиха два плана за спасение на Левски

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред Sportal.bg писмото на феновете на Левски до министър-предстедателя Бойко Борисов. Шефът на "белите" заяви, че държавата не бива да бъде майка за едни, а за други - мащеха. Той добави, че за разлика от други, славистите не са неблагодарни.

"Какво значи държавата да кредитира директно Левски?! Имам представа как се кредитира - за да теглиш кредит, трябва да имаш някакво обезпечение. При Левски обезпечението са въздушните имоти. Някакви бъдещи, не знам какво, не знам що, само добри намерения и нищо конкретно.

Смятам, че ако държавата помага на Левски и има такива кредити, и ние ще искаме един такъв кредит, защото имаме нужда. Прекалено много се преекспонира какво става с Левски. Чакайте, има и други отбори - Славия, ЦСКА, Локомотив (София). В края на краищата всички на тази земя би трябвало да имаме еднакви права и еднакви задължения.

Ние спазваме своите задължения, редно е и колегите да спазват своите. Който не ги спазва, ще си понесе съответното наказание. Не може за едни да бъдеш майка, а за други - мащеха. Преди няколко години Пирин (Благоевград) го изгониха от елита за 40 000 лева. Литекс го пратиха в "Б" група, когато извадиха отбора. Локо (София) фалира за два милиона лева.

Искам както ние си плащаме данъците, така всички да ги плащат. Всеки да си носи последствията! Феновете на Левски вместо да искат помощ от държавата, да потърсят отговорност от тия, които са профукали тези пари. Който е злоупотребил, да си носи последствията. Не може едните да бъдат изрядни и да цепят стотинката надве, търсим какви ли не варианти, а други пишат да дойдат "седмиците". Ако трябва, нека дойдат и "осмиците". Чакат да се изсипят едни милиони и да се харчи безстопанствено. Нека видим кой е харчил и къде са парите!

Славия няма задължения, това може да се провери в НАП. Трудно ни е, търсим варианти, а в Левски става въпрос за 30-40 милиона лева злоупотреби. Покрай предишния собственик бях чул едни цифри, между 30-40 милиона. Това е нещо страшно.

Премиерът е направил много за много клубове, единствено за Славия не е. Сега 37 милиона се изсипаха в Пловдив за стадиони, нека не злоупотребяват с добрината на Бойко Борисов. Време е той да погледне и към "белия" отбор. Щом помагат на ЦСКА, Левски, Ботев, Локомотив (Пловдив), нека и на нас. И ние душа носим. Славия е най-старият клуб в България, на "канарчетата" аз им дадох купата да я прекопират. Те твърдят, че са от 1912 година, но ние можем да кажем, че сме от времето на Наполеон. 

Искаме да се помогне и на Славия, както се помага на другите за базата, стадиона, терените. С другите неща се оправяме, а това няма да си го занесем вкъщи, ще остане и след нас, за следващите поколения. И утре ще се каже, че Славия по времето на Борисов направи това, това и това.

Това е справедливо. Ако се помогне на "белия" отбор, ние никога няма да го забравим. Винаги ще казваме, че по времето на Борисов се е построило това и това. И ние искаме да ни се помогне за реновирането на стадиона като на пловдивските клубове. Славия е най-старият и интелигентен клуб в България и няма да забрави помощта. Другите не зачитат, а мислят, че им пада от небето. Ние в Славия не сме неблагодарници", каза Венци Стефанов.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти