Левски може да има нов собственик от лятото

Левски може да има нов собственик от лятото
Левски скоро ще има нов собственик и ще излезе от патовата ситуация, в която се намира от началото на годината, информира "Тема Спорт". Процесът вече е задействан и предстои реализацията му, която ще бъде довършена в началото на лятото. Левски ще остане далеч от финансовите си стандарти през 2019 година, когато беше издържан от фирми на Васил Божков. Новият притежател на мажоритарния пак акции най-вероятно няма да е бизнесмен от такъв ранг, а е напълно възможно дори да е представител на феновете...Това сочат най-пресните информации от "Герена".
Левски публикува годишния си финансов отчет - над 13 млн. за заплати и близо 2 млн. печалба
Левски публикува годишния си финансов отчет - над 13 млн. за заплати и близо 2 млн. печалба
От Левски: Не е истина, че има напреднали разговори за смяна на собствеността


В последните дни е имало срещу между оперативното ръководство в лицето на Павел Колев и фенски организации. На тях са присъствали както приближени до властта, така и доверени лица на Божков. Идеята е била той да прехвърли акциите на друг човек, който да може спокойно да преговаря с кандидат-спонсори и Левски да започне да си стъпва на краката.

Има вариант дяловете да отидат у юриста Михаил Тодоров, който е член на Надзорния съвет на Левски заедно с Георги Попов и Александър Тумпаров. Възможно е акциите да преминат и в известен столичен строителен предприемач. Той обаче няма да може да осигурява сам издръжката и затова кампаниите сред феновете ще продължат. Държавата може да насочи спонсори, които да помагат. Въпросът с тотализатора остава отворен.

Очаква се в близките дни на "Герена" да има сериозно разместване на "пластовете". Няма да е изнанада и ако Павел Колев получи повече власт.

"Тема Спорт"

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти